Obeležena 629. godišnjica od boja na Kosovu

Svečanošću u Kruševcu obeleženo je 629. godina od boja na Kosovu. Od Kosovskog boja do danas, na Vidovdan su se Srbiji dešavale mnoge bitne stvari, te se ovaj dan uzima i kao dan sećanja na sve stradale u ratovima na ovim prostorima.

Na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu položeni su danas venci, čime je odata počast povodom 629 godina od boja na Kosovu. Vence je položio Ministar za boračka pitanja Zoran Đorđević koji je tom prilikom izjavio da Kosovska bitka predstavlja simbol borbe za slobodu, protiv okupacije i protiv onih koji žele da srpskom narodu otmu ono što mu pripada.

Đorđević je, nakon polaganja venaca na Spomenik kosovskim junacima, poručio da je Kosovska bitka, održana na Vidovdan 1389. godine, simbol borbe za slobodu, protiv okupacije i protiv onih koji žele da uzmu srpskom narodu ono što mu pripada.

Vidovdan je veliki praznik za Srbiju. Ovaj dan znači mnogo za Srbiju i za našu istoriju. Na ovaj dan se odigrala Kosovska bitka, to je simbol naše borbe za slobodu i protiv okupacije i protiv svih onih koji žele nama da uzmu sve ono što pripada srpskom narodu, odnosno našoj kulturi i nasleđu, rekao je ministar.

Povodom Vidovdana, koji Kruševac obeležava kao svoj Dan, u Kruševcu će biti otkriven i spomenik Kneginji Milici, postavljen na Trgu Despota Stefana, nedaleko od arheološkog parka Lazarev Grad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*