Obradović: Saopštenje RTS-a liči na pisma Željka Mitrovića

(Фото Бета)
(Foto Beta)

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je saopštenje „nepoznatih autora” sa Radio televizije Srbije (RTS) o njegovom zahtevu za večernjim gostovanjem na Javnom servisu, „sramno, nečasno, licemerno i neprofesionalno” kao što je po njegovim rečima „i kompletna njihova uređivačka politika informativnog programa”.

Obradović je naveo da ga odgovor RTS-a, u kojem stoji da su redovno izveštavali o njegovom protestu glađu ispred Skupštine Srbije u informativnim emisijama i da se prostor na Javnom servisu „ne može osvajati testerama ili protestima”, više podseća na „pisma Željka Mitrovića sa televizije Pink i saopštenja informativne službe SNS”.

„Na uređivačku politiku Javnog medijskog servisa mogu da utiču samo medijski zakoni i novinarski kodeks. Međutim, jedina uređivačka politika Javnog medijskog servisa je propaganda u cilju održanja Aleksandra Vučića na vlasti. Za oslobađanje RTS-a bi trebalo da se borimo zajedno. Ja sam svoj način borbe izabrao”, naveo je lider Dveri za Udruženje novinara Srbije (UNS), prenosi Beta.

Upitan da li smatra da je njegov zahtev RTS-u, u kom traži da gostuje u večernjoj emisiji u trajanju od 60 minuta, pritisak na nezavisnost uređivačke politike Javnog servisa, Obradović je ocenio da nezavisna uređivačka politika i RTS „nikako ne mogu da stoje u istoj rečenici”.

„Ako za mene nema prostora u samo jednoj večernjoj emisiji na RTS da objasnim razloge za štrajk glađu, čemu da se nadaju građani koji imaju ozbiljne probleme sa ovom vlašću”, upitao je Obradović.

Rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) uputilo je juče odgovor na zahtev poslanika Dveri Boška Obradovića u kome se navodi da Obradović „ne odustaje od namere da bude nezakoniti i neizabrani glavni urednik informativnog programa Radio televizije Srbije”.

Iz Javnog servisa su najavili da će o tome obavestiti i Evropski parlament i novinarska udruženja.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*