Obuka izviđačkih jedinica ABHO

U kasarni „Car Lazar“ i na poligonu „Ravnjak“ u Kruševcu u toku je redovna obuka za sprovođenje posebnih mera protivnuklearno-hemijsko-biološkog obezbeđenja jedinica Vojske Srbije.
 Reč je o kolektivnoj obuci profesionalnog sastava 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane, koji samostalno i u sastavu ostalih struktura Vojske Srbije izvršava zadatke atomsko-biološko-hemijskog obezbeđenja.
 U okviru obuke, koja se u jedinici realizuje tokom cele godine, sprovode se vežbovne aktivnosti izviđačkih jedinica ABHO za realizaciju namenskih zadataka. Težište je na razvijanju osmatračke stanice, upravnog organa u mreži nuklearno-hemijsko-biološke kontrole, i uvežbavanju tehnika i procedura za prikupljanje i analitičku obradu podataka o dejstvu neprijatelja.
 Visoka osposobljenost pripadnika jedinice za realizaciju zadataka iz sve tri misije Vojske Srbije potvrđena je na združenim taktičkim vežbama i uspešnom realizacijom širokog spektra aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid 19.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*