Očišćena stočna jama u Malim Radincima

JP „Komunalac“ u saradnji sa MZ Mali Radinci uklonio je leševe i zatvorio stočnu jamu za odlaganje uginulih životinja, koja se nalazi između Malih Radinaca i Žarkovca. Kapacitet stočne jame, izgrađene pre više od deceniju i po, koju su poslednje vreme koristili i meštani Žarkovca i Putinaca, je popunjen. Ipak, neodgovorni pojedinci su leševe životinja dovozili i ostavljali pored jame, što je predstavljalo potencijalnu opasnost za širenje zaraze, kaže predsednik MZ Mali Radinci Živko Stojković.

„Prošle sedmice imali smo kod stočne jame nemile slike, međutim, brzom reakcijom JP „Komunalac“ problem je rešen i svi leševi životinja oko jame su uklonjeni. Mali Radinci su poznato stočarsko selo, sa nekoliko farmi, i zato apelujemo na meštane našeg sela, ali i Žarkovca i Putinaca, da se za obrate JP „Komunalac“ koji će besplatno odneti uginulu stoku. „Komunalac“ je već odvozio stoku iz sela i dok ne napravimo novu jamu oni će i u narednom periodu odvoziti uginule životinje „, rekao je Stojković.

Stocna jamaOn je napomenuo da će MZ Mali Radinci u saradnji sa Opštinom Ruma na istoj lokaciji uskoro napraviti novu stočnu jamu, koja će imati veći kapacitet kako ne bi došlo do problema kao sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*