Ocu 18 godina zatvora zbog premlaćivanja bebe na smrt

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 18 godina zatvora Mišela Tota (30) iz Vršca jer je u više navrata tokom juna prošle godine premlatio svog jednomesečnog sina (rođen 3. maja 2020), koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici 7. avgusta.

Ovom odlukom odbijena je kao neosnovanu žalba Totovog branioca i potvrđena je prvostepena presuda Više suda u Pančevu iz maja ove godine.

Tot je osuđen zbog izvršenja krivicnog dela nasilje u porodici, navodi se u presudi u koju je Tanjug imao uvid.

Osuđen je jer je od početka juna meseca do 25. juna 2020. godine u situacijama kada je novorođenče plakalo, on u više navrata zadavao snažne udarce po licu i potiljku nanevši mu teške povrede opasne po život, usled kojih je novorođenče nakon poslednjih povređivanja od 24. i 25. juna preminulo 7. avgusta na Institutu za Zdravstvenu zaštitu majka i dete u Beogradu, usled oštećenja za život važnih moždanih centara.

Prema stavu Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti cenio činjenicu da je Tot krivično delo izvršio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri, kao i da do sada nije osuđivan.

Međutim, kao otežavajuće okolnosti imao je u vidu činjenicu da beba imala tek mesec dana života i da u tom uzrastu nije u stanju da na bilo koji način ispolji protivljenje ili da se na bilo koji način nasilju suprotstavi.

Kao otežavajuću okolnost sudovi su imali u vidu i vremenski period u kome je nasilje višestruko ponovljeno i nedozvoljavanje ni majci T. M. ni njenoj majci N. M. da zaštite bebu.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*