Od 1. januara veće plate zdravstvenim, socijalnim radnicima, vojsci

(Foto Piksabej)

KOSTOLAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će od 1. januara iduće godine zdravstvenim radnicima, vojsci i socijalnim radnicima plate biti povećane za osam odsto

„Od 1. januara medicinske sestre imaće za 85 odsto veću platu u odnosu na 2011. godinu, a lekar specijalista za 68 odsto u evrima, što je u dinarima mnogo više”, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje povodom tvrdnji Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da zdravstveni radnici nisu dobili ono što im je obećano.

Vučić je napomenuo da su laži iznošene i povodom plata vojnika, a koje su povećane za 70 odsto, prenosi Tanjug.

Istakao je da medicinske sestre imaju povećane zarade od 71,2 odsto od oktobra 2021. godine, kao i da su one najviše odlazile i da rade najteži posao.

Vučić je izneo podatak da je plata lekara specijaliste sa 604 evra povećana na 946 evra, a da će od 1. januara iznositi preko 1050 evra.

Ističe i da se beleži mnogo niži nivo odlazaka medicinskih radnika, a da je u prethodne tri godine zaposleno 3807 mladih lekara, sestara i tehničara.

„Ako to ne vidite i ako ne vidite bolnice, Klinički centar Niš, uskoro i KC Beograd, rekonstruisan KC Vojvodine, Kragujevac, desetine bolnica po Srbiji od Kikinde do Pirota, od Loznice do Leskovca, Vranja, Prokuplja, gde je velelepna bolnica u koju je uloženo 35 miliona evra…,” zapitao je Vučić.

On je dodao i da je zadovoljan što može da odgovara činjenicama i što ne mora da vređa nikoga niti da nekoga verbalno „strelja”.

„Samo iznesem činjenice i podatke i tako više priče nema”, poručio je Vučić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*