Od ponedeljka onlajn nastava u Podgorici, Budvi, Cetinju…

epa08637255 Sanitized chairs and desks stand in a classroom at the Dusko Radovic elementary school in Belgrade, Serbia, 31 August 2020. Schools are officially opening the new school year, complying with health protocols due to the coronavirus pandemic, including a limited number of students, social distancing, and wearing protective face masks. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
PODGORICA –

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije škole u Podgorici, Budvi, Cetinju i Ulcinju od ponedeljka će preći na onlajn nastavu, saopštilo je u sredu uveče crnogorsko ministarstvo prosvete.

Prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio Institut za javno zdravlje za prosvetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dve nedelje kada „uđu u crveno“, odnosno kada kumulativna učestalost u tim opštinama pređe 800/100 000, prenose Vijesti.

škola, školske, klupe, korona

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U ova četiri grada biće zatvoreni ugostiteljski objekti i zabranjena okupljanja u stanovima i objektima, ukoliko osobe nisu iz istog domaćinstva, počev od petka u ponoć.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje, u tim opštinama došlo do eksponencijalnog rasta broja novoobolelih kao posledice nepoštovanja mera i masovnih okupljanja u prethodnim danima.

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*