Od Subotice do Niša 1.300 kilometara u cik-cak za pomoć maloj Marti

Nenad Popović zvani Maverik iz Beograda krenuo je na put od 1300 kilometara peške od Subotice do Niša kako bi skupio novac za malu Martu Jovičić iz Simićeva nadomak Velike Plane.
s
Foto: Privatna arhiva

On planira da prođe Srbijom u cik – cak kako bi podigao svest ljudima o maloj devojčici koja živi u lošim uslovima.

Put je počeo pred Novu godinu, 28. decembra, a tridesetčetvorogodišnji Nenad koji se bavi pedagogogijom je novogodišnju noć dočekao u Senti.

– Objavio sam na društvenim mrežama svoju nameru i ljudi su se brzo ponudili za smeštaj i hranu. Odziv je bio neverovatan i već za par sati sam sredio spavanje u svim mestima kroz koje ću proći – kaže Nenad. – Krenuo sam iz Subotice, pa sam otišao do Sombora, da bi se vratio za Suboticu, zatim sam bio Senti, Kikindi i u Novi Sad sam stigao 3. januara, u kom odmaram i krećem dalje. Plan je da put traje do 25. januara, a sve da bi se pružila pomoć i skupile donacije za devojčicu od 13 godina koja sa svojim roditeljima živi u katastrofalnim uslovima.

On kaže da je moguće i da će pešačenje trajati i duže, kako bi cela akcija bila što bolja, ali i zdravija, da se ne pretvori u neku vrstu mazohizma, već da dobije što bolji odziv.

– Pešačiću do kraja januara i možda par dana u februaru. Trenutno šetam sam, ali uvek sam otvoren da se neko priključi. Do Rume sam juče krenuo sa još jednom koleginicom, koja je projektna menadžerka cele akcije – priča Popović.

Foto: Privatna arhiva

U Nenadovu akciju uključila se i Humanitarna organizacija ”Srbi za Srbe” i uz zajedničku saradnju žele da što pre donesu promene devojčici, kao i lepši život.

– Novac skupljamo kroz račun ”Srbi za Srbe” sa naznakom za Martu, jer je tako lakše ljudima iz Srbije da uplate novac – kaže Nenad čiji put mogu da prate svi preko društvenih mreža, na FB Nenad Maverick Popović ili IG Nenad Maverik.

Popović želi što više gradova da obiđe, te će se nakon Rume obresti u Šapcu, Sremskoj Mitrovici, te Beogradu, Smederevu, zatim posetiti Simićevo gde će videti malu Martu, a potom slede Kragujevac, Kraljevo, Čačak…

Nenadu želimo srećan put i da što pre ostvari svoj cilj, te da mala Marta dobije uslove za život koje svako dete zaslužuje.

 

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*