Odbojkašice Srbije pobedile Italijanke u pripremnom meču za Olimpijske igre

Izvor: Odbojkaški savez Srbije
FIRENCA –

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Italiju u prvoj utakmici u okviru priprema za Olimpijske igre pošto je večeras u dvorani Vani u Firenci slavila rezultatom 3:2 (21:25, 25:20, 22:25, 25:18, 15:9), posle 114 minuta igre.

Srbija je u dva navrata bila u situaciji da stiže zaostatak za rivalom, pošto su Italiji pripali prvi i treći set. Ipak, nije ekipa Đovanija Gvidetija poklekla u tim momentima, već je uspela da izbori taj-brejk, u kojem je u potpunosti nadigrala domaćina i utakmicu privela kraju u svoju korist.

Druga utakmica će se odigrati sutra od 13.00 časova, a po završetku meča je planiran povratak za Beograd.

Reprezentacija će zatim trenirati u Beogradu do ponedeljka, 15. jula, kad je predviđen put u Poljsku. Odbojkašice Srbije će igrati na Memorijalu „Agata Mruz Olševska“, koji se organizuje u čast preminule poljske reprezentativke. Turnir će se odigrati u dvorani „Mosir“ u Mijelecu od 16. do 19. jula. Na turniru će igrati Poljska, Srbija, Dominikanska Republika i Francuska.

Povratak u Beograd je planiran za subotu, 20. jul, a put u Pariz za utorak, 23. jul, četiri dana pred start odbojkaškog turnira. Srbija će u Parizu igrati u grupi A sa Francuskom, Kinom i SAD. U grupi B igraće Brazil, Kenija, Japan i Poljska, a u grupi C Italija, Dominikanska Republika, Holandija i Turska.

 

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*