Određen pritvor upravniku i vaspitaču niškog zatvora

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal je nakon saslušanja tri osobe osumnjičene zbog mita za uslovni otpust iz zatvora u Nišu, među kojima su i upravnik i vaspitač tog zatvora, odredio im pritvor do 30 dana.

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, uhapšeni su upravnik niškog zatvora D. P.i zatvorski vaspitač S.M. kao i H.J, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Osumnjičeni su da su tražili 5.000 evra za pozitivan izveštaj o zatvoreniku.

Osumnjičenom D.P se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita, a osumnjičenima S.M i H.J izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita u pomaganju.

Nakon saslušanja osumnjičenih D.P, S.M i H.J  sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal je doneo rešenje kojim je  osumnjičenima određen pritvor u trajanju do 30 dana i to prema D.P i S.M usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Prema H.J pritvor je određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i  ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću u roku od  tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

 

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*