Održan Drugi ulični maraton u Jagodini

U Jagodini održan Drugi ulični maraton na kome je učestvovalo oko 1500 trkača iz 8 evropskih zemalja i iz 100 gradova Srbije. Drugi jagodinski maraton otvorio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

„Želim da pozovem sve maratonce da istaknu svoju kandidaturu za maraton koji će se u organizaciji Skupštine grada Jagodine i grada Katerini u Grčkoj održati u Paraliji, koja je deo grada Katerini, 7. i 8. juna ove godine. Sve vas pozivam da istaknete svoju kandidaturu za maraton u Grčkoj“ rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma otvarajući Drugi jagodinsnki maraton.

„Maratonci se bave tim sportom iz ljubavi i to je jedini sport gde ne mogu da se zarade pare, a treba mnogo odricanja da bi se postigao rezultat. Jagodina je sportski centar i nijedan grad u Evropi ne može da se uporedi sa Jagodinom, kada govorimo o finansiranju sporta iz budžeta. Svako selo na teritoriji grada Jagodine ima dva terena, jedan za male sportove sa rasvetom i jedan za velike sportove. Svako selo ima i Dom kulture koji đaci koriste u zimskom periodu za fizičko vaspitanje. Skupština grada Jagodine finansira sve sportove na svojoj teritoriji i nagrađuje one koji postižu rezultat“ rekao je Marković koji je i počasni građanin grčkog grada Katerini.

U odnosu na prošlu godinu, staza je izmenjena i verifikovana za ovakva takmičenja u skladu sa evropskim standardima, izjavio je direktork maratona, docent dr Dejan Dašić.

Pored glavnih trka, maratona i polumaratona, održane su i trke zadovoljstva, trke penzionera i trke dece svih uzrasta, od vrtića do srednje škole.

Maraton je ove godine održan pod motom „Svi smo pobednici“, a uz atletičare iz Srbije u maratonu i polumaratonu učestvovali su atletičari iz Rusije, Švajcarske, Češke, Makedonije, Bosne i Hercegovine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*