Održan peti turnuir u malom fudbalu „Kup Telepa“

U Osnovnoj školi „Jožef Atila“ održan je peti humanitarni turnir u malom fudbalu „Kup Telepa“.

„Kup Telepa“ organizuju tri mesne zajednice sa teritorije ovog dela grada, uz podršku OŠ „Jožef Atila“, brojnih novosadskih sportista i Udruženja građana „Čepom do osmeha“.
Cilj turnira, na kojem je učestvovalo preko trideset ekipa, je prikupljanje novca za lečenje dečaka obolelog od leukemije.
Organizatori su naveli da je u tom turniru pobednik svako ko istrči na teren i pojavi se na tribinama. Istakli su da fudbal ne mora da se igra samo zbog novca, jer u ovom takmičenju nema nagradnog fonda, već može iz ljubavi i da bi se nekome pomoglo, kao i to da će nastaviti da organizuju ovu vrlo posećenu sportsku manifestaciju.
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je petom humanitarnom turniru u malom fudbalu „Kup Telepa“ koji se održava u OŠ „Jožef Atila“.“Organizatori su očigledno prepoznali problem u društvu koji se tiče pojave vršnjačkog nasilja, ali i načine za njegovo rešavanje i to kroz angažovanje mladih iz kvarta u sportskim aktivnostima. Oni već petu godinu uz podršku Grada Novog Sada pružaju kvalitetan sadržaj Telepčanima, a poznato je da pre ovog turnira, u tom delu grada dugo nije bilo sličnih sportskih manifestacija. I ove godine vidimo da je turnir vrlo posećen i da je lepo prihvaćen od strane takmičara i publike, a čak 32 ekipe cene da je iz godine u godinu sve bolja organizacija. Tokom tri dana, svi oni su igrali srcem, i to bez novčane nagrade, jer je svima cilj učešće iz humanih razloga“ – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*