Održan tradicionalni Sajam obrazovanja

U fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici održan je tradicionalni, osmi po redu Sajam obrazovanja na kome se budućim srednjoškolcima svojim programima predstavilo 11 srednjih škola iz našeg grada i Bačke Topole, kao i šest visokih strukovnih škola i fakulteta. U okviru manifestacije, Tehnička škola organizovala je i Dan otvorenih vrata.

Direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ivan Bajić, izjavio je, tim povodom, da je Sajam namenjen prvenstveno učenicima osnovnih škola koji mogu da se informišu o obrazovnim profilima srednjih škola i mogućnostima upisa na fakultete, navodi se na zvaničnoj internet stranici Subotica.rs.

„Učenici ovde mogu da dobiju određene informacije koje smatraju da su bitne za njihovo opredeljivanje za budućnost, a svako prema svojim naklonostima treba da traži ono što ga privlači. Poznato je da je najvažnije da čovek radi ono što voli, jer onda će imati i kvalitet i uspeh u radu“ – kazao je Ivan Bajić.

Sajam obrazovanja otvorila je sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović. Ona je naglasila da je namera organizatora da se na ovaj način osnovcima i njihovim roditeljima predstavi program srednjih škola izuzetno značajna – jer većina mladih ljudi na ovoj značajnoj prekretnici nije sigurna u kom pravcu da nastave svoje obrazovanje – i da je Sajam idealna prilika koja može da im pomogne pri donošenju ove važne životne odluke.

„Za one koji su se već opredelili šta će u životu da rade ovo je samo prilika da tu odluku učvrste, a za one neodlučne ovo je pomoć da se opredele, u skladu sa svojim interesima i sklonostima. Poruka budućim srednjoškolcima je: iskoristite ovu jedinstvenu priliku i potražite odgovore na sva vaša pitanja na jednom mestu“ – rekla je Jasmina Stevanović.

U okviru Sajma obrazovanja održan je panel pod nazivom „Učenje kroz rad u Subotici – Work based Learnig in Subotica”. Panel je zamišljen kao nastavak promocije stručnog obrazovanje u Subotici u okviru projekta „Learning by Doing“ koji je podržao izradu brošure o pet srednjih stručnih škola u Subotici. Cilj panela bio je da se te stručne škole predstave, ali i njihovi ključni partneri – preduzeća i ustanove u kojima se odvija praktično učenje.

Zavod za unapređivanje obrazovanje i vaspitanja i Privredna komora Srbije su partneri na projektu „Learning by Doing“ koji se realizuje u okviru Dunavske strategije. Tema ovog projekta je promocija učenja kroz rad u različitim modelima stručnog obrazovanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*