Održana 13. manifestacija „Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“

Gradska boračka organizacija Bijeljina organizovala je 13. put manifestaciju „Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“ u okviru koje su osnovci iz Bijeljine, Zvornika, Ugljevika, Bratunca i Pelagićeva nagrađeni za najbolje literarne i likovne radove o Republici Srpskoj.

 

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović izjavio je da bi u udžbenicima za osnovne škole više pažnje trebalo posvetiti Republici Srpskoj i odbrambeno-otadžbinskom ratu.

 

– Zahvaljujem nastavnicima koji su angažovali učenike za ovaj konkurs, na koji su stigla 32 literarna i 199 likovnih radova. Ako uzmemo u obzir oba konkursa, učestvovali su đaci iz ukupno 17 škola, što je rekordan broj – naveo je Stevanović.

 

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jović čestitao je dobitnicima priznanja za najbolje radove pristigle na konkurs, istakavši da je Republika Srpska nešto najvrijednije što je srpski narod stvorio u novijoj istoriji.

 

– Naša djeca to moraju da znaju, odnosno, mi stariji moramo stalno da ih podsjećamo i učimo da poštuju svoju zemlju. Najvažnije je da nikada ne zaborave značaj Republike Srpske – naglasio je Jović.

 

Učenica osmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine Teodora Petrović osvojila je treće mjesto na literarnom konkursu za najbolju pjesmu.

 

– Čast mi je da pišem o Republici Srpskoj i sve više me privlači rodoljubiva poezija. Drago mi je da je neko ocijenio moj trud i talenat – rekla je Petrovićeva.

 

Prvo mjesto za najbolji literarni rad pripalo je Nikoli Mariću, učeniku šestog razreda OŠ „Jovan Dučić“ iz Bijeljine, a drugo Dimitriju Iliću koji pohađa deveti razred OŠ „Vuk Karadžić“.

 

U okviru likovnog konursa, prvo mjesto osvojila je Dajana Krkeljaš iz devetog razreda OŠ „Meša Selimović“ iz Janje, drugo Milana Đokić, učenica devetog razreda OŠ „Dvorovi“, a treće Slađana Jelačić iz OŠ „Jovan Dučić“ Bijeljina, takođe deveti razred.

 

Svi nagrađeni, na osnovu dogovora koji je Gradska boračka organizacija Bijeljina postigla sa Javnim fondom dječije zaštite Republike Srpske, besplatno će ljetovati u Bečićima u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske 2020″.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*