ODRŽANA 6. IZLOŽBA PASA MEŠANACA „NOVI SAD 2019“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je 6. Izložbu pasa mešanaca „Novi Sad 2019“ na Novosadskom sajmu. Izložbu je organizovalo JKP „Zoohigijena i veterina“ uz podršku Grada Novog Sada, kao jedinstvenu priliku da psi mešanci, koji nemaju rodovnik, pokažu svu svoju lepotu i posebnost.
– Veliko mi je zadovoljstvo što ponovo mogu da vas pozdravim u ime Grada Novog Sada na ovoj izložbi koja zaslužuje svaku pohvalu, i koja pretenduje da preraste u tradicionalnu manifestaciju. Drago mi je što izložba izaziva veliko interesovanje naših sugrađana i što smo danas na zajedničkom zadatku, da na najlepši način podignemo svest o odgovornom vlasništvu i udomljavanju napuštenih životinja. Kako i sama izložba nije svakidašnja, takve su i takmičarske kategorije pa ćemo danas birati najčupavijeg psa, psa sa najlepšim ušima, najlepšeg elegantno popunjenog pas itd. Čestitam organizatoru JKP „Zoohigijena i veterina“ koje se godinama trudi da  nam ukaže na važnost udomljavanja, kao i na činjenicu da ne postoji razlika između mešanaca i rasnih pasa, i da su zahvalnost i ljubav koje nam oni pružaju nemerljivi. Uživajte u današoj izložbi sa svojim ljubimcima, a Grad Novi Sad  će uvek podržavati ovakve i slične manifestacije koje ga čine plemenitijim i srećnijim  – rekao je Aleksandar Petrović.
Svi psi takmičili su se u devet kategorija, a jedan pas mogao je biti prijavljen u najviše dve kategorije. Pobednici iz svih kategorija prošli su u finale pod nazivom „Ko je šmeker celog grada“ u kojem su se birala prva, druga i treća „najkera“ izložbe.
Prema rečima organizatora kao i prethodnih godina, i ovom šestom Izložbom pasa mešanaca skrenuta je pažnja na potrebu sistemskog rešavanja problema napuštenih životinja, kroz podizanje svesti vlasnika o važnosti sterilizacije, kao i na to da je udomljavanje jedan od najlepših načina pružanja ljubavi i pažnje napuštenim psima i ostalim životinjama u Novom Sadu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*