Održana diskusija o Nacrtu zakona o Zaštitniku građana

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Maja Mačužić Puzić učestvovala je na današnjoj diskusiji o Nacrtu zakona o Zaštitniku građana, koju su u hibridnom formatu organizovali JUKOM i Beogradski centar za ljudska prava, uz podršku Tima UN za ljudska prava u Srbiji.

U diskusiji, u kojoj su uzeli učešće i koju su pratili predstavnici civilnog sektora, stručne javnosti, ali i institucija Zaštitnika građana, Mačužić Puzić je, predstavljajući Nacrt zakona, podsetila na to da javna rasprava o tom dokumentu još traje.

Ona je predstavila rad Radne grupe i sve korake koje je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave preduzelo kako bi došlo do teksta Nacrta zakona, nakon čega je počela javna rasprava, koja se usled pandemije koronavirusa odvija onlajn.

Državna sekretarka je izrazila zahvalnost predstavnicima Nacionalnog konventa za EU i samoj instituciji Zaštitnika građana, koji su dali svoj doprinos radu Radne grupe i čije su primedbe najvećim delom prihvaćene i unete u ovaj nacrt zakona.

Ona je ovu priliku iskoristila da još jednom pozove sve zainteresovane subjekte da svoje primedbe, predloge i komentare podnesu pisanim putem Ministarstvu.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o Zaštitniku građana traje od 28. aprila do 18. maja ove godine i sve relevantne informacije o njoj mogu se naći na sajtu Ministarstva.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*