OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB IZ NOVOG PAZARA: Objašnjena nabavka LIMENIH SANDUKA koja je uznemirila građane

Foto: Profimedia

– U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije – saopštio je Štab za vanredne situacije.

Foto: Profimedia

Štab za vanredne situacije Novog Pazara objavio je da je naredbu o nabavci limenih sanduka i vreća za posmrtne ostatke doneo po redovnoj proceduri u slučaju bilo kakve epidemije.

– Gradski štab za vanredne situacije ovu nabavku je izvršio u cilju predostrožnosti i imajući u vidu povećan broj zaraženih, kako bi se zaštitilo stanovništvo, a u skladu sa zakonom koji obavezuje da potencijalni preminuli ni na koji način nisu izvor zaraze – navodi se u saopštenju Štaba.

Odluka je usvojena u subotu, ali je saopštenje sa pojašnjenjem objavljeno u nedelju, kako se navodi, „budući da je veliki broj građana ovim povodom izrazio uznemirenost.

Kako je ova odluka izazvala uznemirenost kod velikog broja građana, Štab za vanredne situacije oglasio se saopštenjem u kome je navedeno da je nabavka izvršena u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, a u vezi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Covid -19.

– U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije, i u skladu je sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti – stoji u saopštenju.

IZVOR:SRBIJA DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*