Okrugli sto „SEKTORSKO POSEBNO STRUČNO USAVRŠAVANJE ZAPOSLENIH U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave organizje u petak, 7. febrara 2020. godine, u 9.15 časova, okrugli sto na temu „Sektorsko posebno stručno usavršavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave“ (Hotel Metropol, Bulevar Kralja Aleksandra 69).

 

Reforma oblasti stručnog usavršavanja u Republici Srbiji započela je 2017. godine donošenjem zakona  kojima je uspostavljen jedinstven sistem stručnog usavršavanja za sve zaposlene u upravi. Prvi put stručnim usavršavanjem obuhavćeni su i zaposleni u lokalnim samoupravama, čime je obezbeđen jednak pristup stručnom usavršavanju i jednak kvalitet stručnog usavršavanja svim zaposlenima, koji imaju pravo, ali i dužnost stručnog usavršavanja.

Okrugli sto organizuje se u okviru Projketa „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi Faza 2 (2019-2021)“, koji Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Savetom Evrope i Stalnom konferencijom gradova i opština, sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije i Saveta Evrope.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*