Oksford: Obustavljeno testiranje vakcine zbog „neobjašnjive bolesti“ učesnika

LONDON –

Finalno kliničko ispitivanje vakcine protiv korona virusa koju razvijaju Univerzitet Oksford i kompanija Astrazaneka obustavljeno je nakon što je jedan od učesnika testiranja imao lošu reakciju.

Kompanija Astrra Zaneka opisala je obustavljanje testiranja kao uobičajenu pauzu u slučaju „neobjašnjive bolesti“, prenosi BBC .

koronavirus, virus, grip, vakcinacija, vakcine, lek, 10

Pixabay

Kako se navodi, ta vakcina je smatrana kao jedna od boljih među vakcinama koje se razvijaju širom sveta.

Portparol Univerziteta Oksford izjavio je da se prilikom velikih testiranja dešavaju pogoršanja, koja moraju da se posmatraju pažljivo.

Kako se navodi, ovo je drugi put da je testiranje te vakcine odloženo i pretpostavlja se da će se testiranje nastaviti za nekoliko dana.

Henkok: Odlaganje ne mora da unazadi razvoj vakcine

Britanski ministar zdravlja Met Henkok izjavio je danas da je odluka kompanije AstraZaneka da privremeno obustavi testiranje vakcine protiv virusa kovid-19 izazov, ali da ne mora obavezno i da unazadi napore za razvoj vakcine.

„Očigledno to je izazov za ovo testiranje vakcine. U stvari to i nije prvi put da se ovo dešava sa Oksfordskom vakcinom“, rekao je Henkok za Skaj njuz.

On je precizirao da odlaganje neće unazaditi proces razvoja vakcine, a sve u zavisnosti od toga šta se otkrije tokom istrage.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*