Omladinski savjet Republike Srpske dobio prostorije za rad u Bijeljini

U Centru za kulturu „Semberija“ danas je otvorena kancelarija Omladinskog savjeta Republike Srpske – regija Bijeljina, koju im je na korištenje dodijelila Skupština grada, a u ovom prostoru sastajaće se članovi 10 bijeljinskih omladinskih organizacija, kako bi razmjenjivali i realizovali ideje.

Šef Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu Grada Bijeljina Ljubica Mlađenović navela je da je riječ o trećoj kancelariji Omladinskog savjeta na nivou Republike Srpske.

– Prva kancelarija Omladinskog savjeta otvorena je u Banjaluci, zatim ove godine u Trebinju, a Bijeljina može da se pohvali da je treći grad u Republici koji ima mogućnost da ponudi mladima nešto novo. Osim kancelarije, mladi će moći da koriste sve prostorije Centra koje im budu trebale za njihove aktivnosti – istakla je Mlađenovićeva.

Ona je naglasila da će Gradska uprava pratiti rad Kancelarije i učestvovati u njenim aktivnostima.

Aleksandar Gligorić, član Upravnog odbora Omladinskog savjeta Republike Srpske u regiji Bijeljina, rekao je da mladi iz ovog grada sada imaju mogućnost da konkurišu za projekte Ministarstva porodice, omladine i sporta i Grada Bijeljina, te da obezbijede veće novčane iznose za ostvarenje ideja.

– Na nivou Republike Srpske okupljamo 1.800 mladih koji su aktivni u raznim omladinskim organizacijama, a u Bijeljini 10 organizacija koje imaju tridesetak članova, poput „Pronija“, „Otaharina“, Lokalnog volonterskog centra. Prvu aktivnost organizovaćemo danas u 18.00 časova i to će biti Druga konvencija djece i mladih Grada Bijeljina, na kojoj će se predstaviti talentovane grupe i pojedinci, ali će govoriti i o problemima sa kojima se susreću – kaže Gligorić.

On je naveo da je mladima u Bijeljini prvenstveno potreban prostor za rad.

– Večeras će nam se u okviru Konvencije, između ostalih, predstaviti sportisti koji sami plaćaju salu za treninge ili, na primjer, slikari koji imaju osnovano udruženje, ali nemaju prostor za sastajanje. Mi ćemo pokušati da im pomognemo posredstvom Kancelarije i damo na upotrebu prostorije Centra za kulturu. Danas se sastajemo i sa ženama regije Birač, tako da Kancelarija odmah počinje sa osmišljavanjem novih projekata – dodao je Gligorić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*