Opsadno stanje na sarajevskom aerodromu: Sleteo avion sa borcima ISIS iz Sirije, među njima najozloglašeniji članovi, žene, deca i siroče koje je sprženo tokom raketnih napada

Foto: Depositphotos

Na Sarajevski aerodrom sleteo je avion s bosanskohercegovačkim ISIL-ovcima, koji su iz Sirije deportovani u BiH

Foto: Depositphotos

Na Sarajevski aerodrom sleteo je avion s bosanskohercegovačkim ISIL-ovcima, koji su iz Sirije deportovani u BiH, a borili su se za terorističku organizaciju ISIL.

Reč je o, kako se nezvanično saznaje, sedmorici bh. državljana, koji se već nalaze na Interpolovim crvenim poternicama. Oni su prebači specijalnim avionom vazdušnih snaga SAD.

Na aerodromu još traje provera identiteta ovih osoba, nakon čega će petorica biti prebačena u Pritvorsku jedinicu Suda BiH, a dvojica u SIPA-u.

U ovoj grupi je i navodno šest žena i 12 dece. Među njima je jedno siroče, koje je sprženo tokom raketnih napada na sirijskom ratištu.

Žene i deca će biti prebačene u Delijaš gde će obaviti lekarski pregled, a u narednim danima očekuje se da budu pušteni svojim kućama.

Prema informacijama „Avaza“, među bh. ISIL-ovcima koji su deportirani navodno se nalaze Jasmin Keserović i Emir Ališić.

Reč je o radikalnim teroristima iz Bosne i Hercegovine, koji su se u nekoliko navrata pojavljivali na propagandnim videima ISIL-a u kojima su pretili klanjem reisa Kavazovića, ali i ubistvima „nevernika“.
IZVOR:NOVOSTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*