Opština Temerin najavila, sporna farma se seli

TEMERIN: Da je pronađeno rešenje za problem sa farmom svinja „Temerin Agrar d.o.o”, građani i javnost saznali su iz saopštenja koje je Opština Temerin objavila na svom zvaničnom sajtu.
s
Foto: Youtube Printscreen

Reč je o farmi koja se nalazi praktično u naselju Staro Đurđevo, a zbog čijeg su neregularnog rada i zagađenja vazduha, vode i zemljišta, građani protestovali.

„Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo sve naše sugrađane da je pronađeno rešenje za problem sa farmom svinja „Temerin Agrar d.o.o”.” navodi se u saopštenju i dodaje da je održan radni sastanak sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem kome su prisustvovali predsednik opštine Temerin Mladen Zec kao i zakupac i vlasnik farme „Temerin Agrar d.o.o”.

„Tema sastanka bila je iseljenje farme sa tamošnje lokacije. Na sastanku je obećano i dogovoreno da će se farma iseliti najkasnije do 20. decembra 2021. godine. Uskoro ćemo to dobiti i napismeno od predstavnika firme „Temerin Agrar d.o.o”, navodi se u saopštenju Opštine Temerin.

Godinama unazad stanovnici opštine Temerin imaju problem sa ovom farmom i neprijatnim mirisima koji se šire sa nje, te se nadamo da će ovim rešenjem građani opštine Temerin imati bolji i kvalitetniji život, kao što smo im to svojevremeno i obećali, poručili su iz lokalne samouprave.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*