Opštini Kula 7.845.877 dinara za vodosnabdevanje u Crvenki

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opštini Kula je za realizaciju projekta „Zamena opreme za dezinfekciju pijaće vode u postojećem objektu bunara“ odobreno 7.845.877,20 dinara što predstavlja 70%, dok je dodatnih 3.362.518,80 dinara obezbedila opština Kula. Ovo investiciono ulaganje će doprineti redovnom i kontinuiranom vodosnabdevanju.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i resorni sekretar mr Vuk Radojević uručili su juče ugovore u vrednosti za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i kanalizacije na teritoriji Vojvodine u 2018. godini, navodi se na zvaničnoj internet stranici Kula.rs.

Resorni sekretar mr Vuk Radojević istakao je značaj ovog konkursa koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo realizuje preko Godišnjeg programa za ruralni razvoj. Kako je naveo, razvoj sela podrazumeva i ulaganje u komunalnu infrastrukturu, te je zajednički interes da se unapredi i vodovodna i kanalizaciona mreža i to, pre svega, u naseljenim mestima van sedišta lokalne samouprave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*