Optužnica zbog obljube devojčice protiv penzionisanog novosadskog lekara

Protiv lekara sudske medicine Š. T. (66) iz Novog Sada 1. septembra je podignuta optužnica za krivično delo pokušaja obljube deteta, saznaje Dnevnik.

Optužnica zbog obljube devojčice protiv penzionisanog novosadskog lekara

Foto: 021.rs
Za to krivično delo zaprećena je kazna od pet do 12 godina zatvora.
Njemu je, odlukom sudskog veća, pritvor produžen do 2. okobra.
Š. T. je uhapšen 5. marta uveče pod sumnjom da je primoravao jednu dvanaestogodišnjakinju da ga neprimereno dodiruje po intimnim delovima tela, a zauzvrat joj je davao novac. On je uhapšen u naselju Lipov gaj, gde je i živeo.
Prilikom pretresa njegovog stana i vikendice na Ribarskom ostrvu, policija je oduzela mobilni telefon, tablet i računar da bi se utvrdio sadržaj u njima.
Za nemili događaj se, navodno, saznalo iz dnevnika koji je vodila devojčica, a koji je zaboravila u školi. Po nezvaničnim saznanjima, ona je, između ostalog, napisala da ide kod jednog starijeg čike, koji joj govori da ga dodiruje i da joj zauzvrat daje novac.
Prve dokaze da je dvanaestogodišnju devojčicu primoravao na seksualne odnose i za to joj davao novac, policiji je dostavio osnivač fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić.
Prema nezvaničnim informacijama, Š. T. devojčicu poznaje od 2018, kada je imala 10 godina.
Inače, Š. T. je pre jedanaest godina, 2009, u Osnovnom sudu u Novom Sadu bio osuđen na godinu zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji. Po toj presudi, njemu je bilo zabranjeno da se bavi lekarskim pozivom pet godina, piše Dnevnik.
Uhapšeni lekar je prošle godine otišao u penziju, a nekada je bio i sudski veštak.
Autor: Dnevnik

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*