Osam članova zdravstvenog tima na sudu zbog Maradonine smrti

Tanjug/AP

BUENOS AJRES – Po optužnici za ubistvo iz nehata, u Argentini je pokrenut sudski proces protiv osam članova medicinskog tima, koji je brinuo o zdravlju legendarnog fudbalera Dijega Maradone pre nego što je umro od srčanog udara, saopšteno je iz suda.

Sudija u San Isidru, severnom predgrađu Buenos Ajresa, prihvatio je tužbu protiv lekara, psihijatra, psihologa, menadžera medicinskih tehničara, medicinskih sestara i bolničara, i oni se terete za ubistvo iz nehata, za koje im preti kazna od osam do 25 godina zatvora po argentinskim zakonima. Očekuje se da će suđenje početi tek krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

Optuženi su, kako navode tužioci, „bili učesnici neviđene, manjkave i nepromišljene kućne hospitalizacije”, a počinili su „seriju improvizacija, lošeg upravljanja i propusta”, kada se slavni fudbaler oporavljao od operacije, što je dovelo do njegove smrti, preneo je Tanjug.

Maradona je preminuo u 60. godini 25. novembra 2020. od kardio-respiratornog zastoja, dok se oporavljao u kući od operacije krvnog ugruška na mozgu.

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*