Osnovci iz Kruščića ostvarili najbolje rezultate na polaganju male mature

Konačni rezultati maturskog ispita za osnovce, objavljeni su danas na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ukupan broj bodova koje imaju učenici koji su ove godine polaganjem male mature završili osnovno obrazovanje, dobija se sabiranjem bodova sa testova i bodova dobijenih na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda. Bodovi osvojeni na republičkim i međunarodnim takmičenjima posebno su važni prilikom upisa u odeljenja za nadarene učenike i umetničke škole.

Na teritoriji opštine Kula, u ukupno sedam osnovnih škola, bilo je 399 malih maturanata, od čega njih 47 sa diplomom „Vuk Karadžić“. Prosečan broj bodova ostvaren na osnovu rezultata svih škola je 71.72, a formiran je kao zbir bodova iz osnovne škole, broj bodova sa završnog ispita, nagrada na takmičenjima i bodova na osnovu afirmativnih mera.

Najbolje rezultate ostvarili su osnovci iz škole „Veljko Vlahović“ iz Kruščića, sa ostvarenih 77.63 boda. Iza njih su „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura i „20. oktobar“ iz Sivca.

Da podsetimo, polagali su se ispiti iz srpskog jezika, matematike i kombinovani test. Na osnovu dobijenih rezultata, najtežom se pokazala matematika sa prosečnim brojem ostvarenih bodova 6.82 od maksimalnih 13. Na testu iz srpskog jezika maksimalan broj bodova takođe je bio 13, dok kombinovani test donosi maksimum 14 bodova. Uspeh iz škole obezbeđuje do 60 bodova.

Raspored učenika po školama izaći će 08. jula, nakon čega sledi upis učenika u srednje škole, 9. i 10. jula. Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 09.07. kada se predaje lista želja.

Izvor: Opština Kula

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*