Oštećeno 50 kuća, spremni prihvatni centri

U nevremenu koje je protekle noći pogodilo Herceg Novi oštećeno je pedesetak kuća, a za sve porodice kojima su tokom nevremena oštećeni domovi organizovan je prihvatni centar u dvorani Sportskog centra Igalo.

Velika šteta pričinjena je bolnici Meljine, gde je oštećen krov rentgenskog odeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku.

Kratkotrajno nevreme koje je sinoć zahvatilo Tivat oštetilo je dva manja aviona koja su bila parkirana na platformi Aerodroma Tivat, prenosi RTCG.

Reč je o avionima teškim preko 6 tona, koje je zahvatila pijavica, što dovoljno govori o jačini nevremena, navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Olujni vetar, 30 m/s, ili preko 100 km/h, zahvatio je Boku juče ujutru, nešto pre tri sata.

U Herceg Novom pijavica je zahvatila Meljine, Pode i Kamenare. Meljine su po prvim nalazima sa terena hercegnovske Komunalne policije najgore prošle.

Kako prenosi Radio Jadran i dobar deo Bolnice Meljine je stradao i kako navode tamo je sada skoro vanredno stanje.

Potpuno je demolirana pumpa, kvantaška pijaca, velika su oštećenja i na vatrogasnom domu, porušeni su bilbordi, stambeni objekat je stradao iznad Bolnice Meljine, kao i ograda bolnice.

Vetar je okrenuo na krov i dva automobila a nezvanično jedan meštanin je povređen. Dosta stabala i granja je polomljeno i završilo na putu, pa su komunalci intervenisali više puta.

U Podima je vetar otkrio tri kuće, a krovovi su najviše stradali i u Kamenarima, gde je pao i stub od struje. Bez napajanja su ostali neki delovi opštine.
Biće formirana opštinska komisija za procenu štete.

I u Baru je nevreme izazvalo štetu.

Jak južni vetar sinoć je, odmah nakon ponoći, podigao talase koji su dostizali 4-5 metara. Nevreme je u Čanju potopilo brodić za prevoz turista, kazao je za

Radio Bar Slavko Babović, meštanin Čanja.

Štete ima i na plažama, ali su vlasnici brzo reagovali i sklonili plažni mobilijar.

Izvor: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*