Osude pretnje deci predsednika Vučića, Brnabić: Neće uspeti da ga slome

BEOGRAD –

Predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću posle najnovijih pretnji koje su upućene njegovoj deci putem Tvitera.

„Zaista ne mogu da zamislim kako se oseća Aleksandar Vučić koji svakodnevno mora da gleda i sluša najstrašnije monstruoznosti upućene njegovoj deci sa jednim ciljem – da mu slome duh kako bi odustao od svake dalje borbe za Srbiju. Sigurna sam da neće uspeti. Podrška Predsedniku i prijatelju“, poručila je Brnabić na Tviteru.

brnabić,vakcine

Izvor: Vlada Srbije

Mali:Ne biraju sredstva

Ministar finansija Siniša Mali pružio je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću posle novih pretnji koje su upućene predsednikovoj deci na Tviteru i ocenio da neistomišljenici više ne biraju sredstva.

siniša, mali

Izvor: Instagram

„Znam koliko mu je teško što pored svakodnevne borbe za bolji život građana mora da trpi najgore klevete koje neistomišljenici upućuju njegovoj deci. Ta njihova politička borba je prerasla u svojevrsno ludilo u kojem se ne biraju sredstva. Znam i da ga ništa neće pokolebati u borbi za bolji život svakog deteta u Srbiji. Deca su najveće blago i svetinja. Podrška“, napisao je Mali na Instagramu.

Selaković:Bolesni izliv mržnje, suprotstaviti se ludilu

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković ocenio je da je primitivizam kojim se na društvenim mrežama kontinuirano napada i vređa porodica predsednika Srbije Aleksandra Vučića juče eskalirao u bolesnom izlivu mržnje, „što svakog pristojnog čoveka ostavlja bez teksta, ali i stavlja pred obavezu da se glasno suprotstavi ludilu koje sve više prožima naše društvo“.

„Kampanja, čiji je deo i oglašavanje osobe koja se na tviteru potpisuje kao „Mastif“, deo je dugotrajnog procesa u kome učestvuje tajkunima predvođeni deo srpske opozicije, a realizuje se, ne samo posredstvom društvenih mreža, već i kroz tajkunsku propagandnu mašineriju“, naveo je Selaković u saopštenju.

selaković

Izvor: Instagram

On je ocenio da predsednika Vučića pokušava da isprovocira i povredi „grupa vlastoljubivih lopuža“, čije je bogatstvo, kako je rekao, plod najogoljenije pljačke i zloupotrebe moći, i čija je jedina opsesija da povratkom na vlast legalizuju sve što su pokrali od Srbije i njenih građana.

„Nisam siguran da su se sami dosetili da na ovaj način krenu u najprljaviju kampanju protiv predsednika Srbije, ali siguran sam da je ovo samo početak, i da će se medijsko-propagandni udari na porodicu Vučić nastaviti na još otvoreniji i brutalniji način“, ocenio je Selaković.

On je izrazio uverenje da predsednik Vučić neće biti ni obeshrabren ni uplašen, iako ga napadi na njegovu decu ne ostavljaju ravnodušnim, i da će nastaviti da se bori za snažnu, samostalnu i slobodnu Srbiju, koja je, kao takva, kako dodaje, očigledno mnogima trn u oku.

„Srpska napredna stranka i građani koji su mu na demokratski način poklonili poverenje da vodi državu biće uz svog predsednika i neće dozvoliti da im grupica lopova, bez obzira koliko jaki bili njihovi inostrani sponzori, kidnapuje državu“, poručio je Selaković.

Vujović:Nedopustive poruke Vučićevoj deci na Tviteru

Članica Predsedništva SNS Irena Vujović najoštrije je sinoć osudila kao jezive poruke upućene deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje su se pojavile na društvenoj mreži Tviter.

vujovic, irena,, miniwstarka

Izvor: Vlada Srbije

„Milica, Danilo i maleni Vukan koji ima samo četiri godine, po ko zna koji put su meta monstruoznih napada, i to samo zato što su deca predsednika države“, navela je Vujović u saopštenju.

Ona je istakla da je nedopustivo da se bilo koje dete izlaže teroru sa profila na društvenim mrežama.

„Svako ko širi mržnju, zbog neslaganja sa nečijom politikom, treba da zna da tako neće zaustaviti napredak i razvoj Srbije. Pristojna Srbija to neće dozvoliti“, poručila je Vujović.

Lončar pozvao nadležne da regauju 

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar najoštrije je danas osudio pretnje koje su upućene deci predsednika Aleksandra Vučića i pozvao nadležne organe da hitno reaguju kako bi se najstrože kaznili oni koji napadaju decu predsednika.

Lončar je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekao da je „skandalozno i apsolutno nedopustivo“ da se po ko zna koji put napadaju deca predsednik države.

„Oni koji nemaju političkih argumenata, oni koje su građani Srbije odavno prozreli i odbacili, svoju nemoć i bes usmerili su na one koji su najranjiviji, na decu!. Srbija to neće dozvoliti, stoga pozivam nadležne organe da hitno reaguju, da se oni koji napadaju decu predsednika najstrože kazne, kako nikome više nikada ne bi palo na pamet da u političkom obračunu napada nedužnu decu“, rekao je Lončar.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*