Otmičari mučili mladića tri dana, pali u Novom Sadu

Beogradska policija, u saradnji sa pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, efikasnom akcijom rasvetlili su otmicu dvadesetpetogodišnjeg muškarca i uhapsili M. G. (44), F. C. (30) i A. J. (31) zbog sumnje da su izvršili ovo krivično delo.
d
Foto: MUP Srbije

Oni se terete da su 21. avgusta ove godine u večernjim časovima presreli dvadesetpetogodišnjaka, ugurali ga u automobil i odvezli u jedan stan u Beogradu, u kojem su ga tri dana mučili i zlostavljali.

Sumnja se da su M. G, F. C. i A. J. nameravali da od rođaka i prijatelja oštećenog traže otkup u iznosu od 150.000 evra.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo otmica, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, oteti mladić je F. G, poreklom je iz Berana i rođeni brat Ž. G, koji se dovodi u vezu sa “kavačkim klanom”. Kidnaperi su, kako prenose mediji, uhapšeni u Novom Sadu.

Foto: MUP Srbije
Sumnja se da su M. G, F. C. i A. J. nameravali da od rođaka i prijatelja oštećenog traže otkup u iznosu od 150.000 evra

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je video snimak na kome se vidi kako su uhapšena trojica otmičara.

Jedan otmičar je, kako se vidi na snimku, uhapšen dok je vozilo žuti “mini”. Njega je policija presrela na Beogradskom keju, preprečila mu put i opkolila ga, dok su preostaloj dvojici osumnjičenih lisice na ruke stavljene u stanu.

Foto: MUP Srbije

Pojedini mediji povezuju F. G. sa otmicom i nestankom Gorana Mihajlovića 1. aprila 2019. godine u Beogradu. Takođe, F. G. je već bio hapšen na teritoriji Srbije zbog kokaina i nezakonitog držanja oružja. Mediji prenose da je njegov brat Ž. G, koji važi za visokopozicioniranog člana “kavačkog klana”, već izvesno vreme u inostranstvu, gde se sklonio po otpočinjanju krvavog sukoba između dva kotorska klana.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*