Otpušten pripadnik obezbeđenja koji je udarao maloletnog migranta (VIDEO)

Foto: Screenshot

Komesarijat za izbeglice i migracije potvrdio je da je snimak na kome se vidi kako pripadnik obezbeđenja viče, psuje i udara maloletog migranta autentičan i navodi da su preduzete sve neophodne mere i da je posle incidenta taj zaposleni dobio otkaz.

Foto: Screenshot
Komesarijat je naveo da se incident dogodio u noći između 10. i 11. maja, ali da ih pripadnici obezbeđenja, koje je angažovao Crveni krst Beograda, nisu obavestili o tome.
„Dan kasnije, po saznanju da postoji sumnja da se desio takav slučaj, zaposleni Komesarijata su pokrenuli mehanizam zaštite, uključen je Centar za socijalni rad i pozvan staratelj maloletnih lica smeštenih u Centru za azil Bogovađa“, navedeno je u saopštenju.
Dodaje se da je radnik obezbeđenja dobio otkaz, a da je u svoju odbranu rekao da je prethodno napadnut.
Tri dana kasnije u Centru za azil Bogovađa nadležnom službeniku zaštitnika građana i sudskom veštaku omogućen je potpun i nesmetan pristup i razgovor sa oštećenima, dodaje se u saopštenju.
„Komesarijat još jednom osuđuje ovakvo ponašanje i naglašava da će nastaviti da preduziuma mere prevencije za očuvanje dobrobiti korisnika, u saradnji sa domaćim institucijama i međunarodnim organizacijama“, naveli su u toj instituciji.
IZVOR:BETA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*