Otvaranje zgrade Osnovnog suda

U Banjaluci će danas biti otvorene nova zgrada Osnovnog suda i rekonstruisana Okružnog suda za šta je utrošeno 5.200.000 KM koje je obezbedila EU, rečeno je danas Srni u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

Otvaranju nove zgrade Osnovnog suda prisustvovaće predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministra pravde Republike Srpske Anton Kasipović i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

Vigemark će prisustvovati i otvaranju obnovljene zgrade Okružnog suda.

U Ministarstvu pravde Srpske navode da je rekonstruisan i adaptiran dio postojeće zgrade Osnovnog suda u Banjaluci i izgrađeni podrum, prizemlje i četiri sprata gdje će biti smešteni arhivski prostor, pisarnica, sudnice, kancelarije za sudije i stručne saradnike, sanitarije kantina i prostor za sudsku policiju.

Izgrađen je dodatni sprat Okružnog suda u Banjaluci gdje će biti smešteni daktilo biro, kancelarije za sudije i stručne saradnike, server soba, te sanitarije.

U postojećem delu zgrade rekonstruisana je arhiva suda, adaptirane su stare i izgrađne nove sudnice, te stare kancelarije za sudije i stručne saradnike.

„Smatramo da se ovim stvaraju uslovi za efektniji i dostupniji rad pravosudnog sistema, kao i kvalitetniji uslovi za rad sudija“, kažu u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

Projekat rekonstrukcije starog dela i izgradnje nove zgrade Osnovnog suda i rekonstrukcije Okružnog suda u Banjaluci, sprovelo je Ministarstvo pravde Republike Srpske u saradnji sa Delegacijom EU u BiH i Visokim sudskim i tužilačkim savjetom BiH.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*