OTVOREN JUBILARNI 90. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU (VIDEO)

Jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu svečano je otvoren na Novosadskom sajmu. Ove godine sajam je okupio više od hiljadu izlagača iz 26 država sveta.
Sajam su otvorili ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković i italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida.
Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Italija, a na zajedničkom štandu predstaviće se 21 italijanska kompanija. “U ovom izuzetno teškom momentu za svetsku istoriju države koje su bliske i koje vežu bliske istorijske veze mogu zajedno da iznađu rešenja koja bi mogla da nas izvade iz ovog trenutka“, istakao je italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida.

ministar poljoprivrede italije Frančesko Lolobriđida

Pored Italije najavljeno je učešće drugih izlagača iz raznih zemalja: Španija, Holandija, Francuska, Nemačka, Austrija, Poljska, Belgija, Danska, Češka, Mađarska, Grčka, Rumunija, Severna Makedonija, Turska, Rusija, Belorusija, Kina, Angola, Indonezija, BiH, Slovenija, Crna Gora i Hrvatska.
Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručila je da srpski domaćini proizvode visoko kvalitetnu hranu koja zaslužuje da se nađe na tržištima sveta i zbog toga je jedan od zadataka vlade da pronalazi nove kupce.
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je značaj održavanja Poljoprivrednog sajma, naročito u godini kada Novosadski sajam slavi vek postojanja.


Prema rečima direktora Sajma Slobodana Cvetkovića, ove godine posetioce očekuje 14 kolektivnih izložbi.
Sajam će obeležiti izložba poljoprivredne mehanizacije, izložba organskih proizvoda, i proizvoda sa oznakama geografskog kvaliteta, nacionalna izložba stoke, i izložba genetskih potencijala. Tu su i Dan voćara, Dan stočara, kao i mnogi drugi sadržaji koji će biti nova početna tačka za sve buduće saradnje.


Poljoprivredni sajam u Novom Sadu traje do petka 26. maja. Pojedinačne karate kao i ulaznice su po nešto izmenjenoj ceni i koštaju 700 dinara, a u kolektivnim posetama 500 dinara po osobi. Za penzionere, kolektivne posete, đaka i studenata godina ulaznica je 350 dinara. Porodični dan biće sreda, 24. maj, kada će cela porodica, sa decom do 14 godina, Sajam moći da poseti uz jednu ulaznicu po ceni pod 700 dinara.


Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i prethodni gradonačelnik Novog Sada pozvao je sve građane da posete Međunardoni poljoprivredni sajam u Novom sadu, gde će se ove godine predstaviti više od hiljadu izlagača iz 26 država sveta.

 

 

 

IZVOR;FOTO:BALKANTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*