Otvoren košarkaški teren „Milan Gurović“ u Novom Sadu

U novosadskom naselju Detelinara rekonstruisan je teren za košarku koji će od danas nositi ime po proslavljenom košarkašu, reprezentativcu Jugoslavije, osvajaču zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. i rođenom Novosađaninu Milanu Guroviću. Projekat sanacije i opremanja tog igrališta podržali su Grad Novi Sad i kompanija „Mozzart“.

Teren su svečano otvorili Milan Gurović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a neposredno pre otvaranja, članovi mlađih kategorija Košarkaškog kluba Vojvodina oprobali su novi teren i svojim talentom opravdali svrhu rekonstrukcije sportskih igrališta.

U okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ kompanije „Mozzart“, taj teren na Detelinari je 56. sređeno igralište, a opremljeno je profesionalnim koševima, specijalnom podlogom koja zadovoljava standarde FIBA 3×3 takmičenja, kliritnim tablama i zglobnim obručevima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da svaki otvoreni ili rekonstuisani sportski teren u tom gradu predstavlja veliki benefit za društvo.

Zahvaljujem se kompaniji „Mozzart“ i našem prijatelju i sugrađaninu Milanu Guroviću, na rekonstrukciji ovog terena koji je godinama bio devastiran i zapušten. Puno generacija mladih je na Detelinari odrastalo igrajući basket, i evo danas, oni imaju bolje uslove, kazao je Vučević, istakvši zadovoljstvo što je veliki broj ljudi sa Detelinare došao uprkos košavi.

On je naveo da će u toku tekuće godine Novi Sad rekonstruisati pet sportskih terena, izgraditi 10 novih i još nekoliko sportskih terena u školama.

Govoreći o investicijama koje Grad Novi Sad planira da sprovede na naselju Detelinara, Vučević je napomenuo da gradska administracija uskoro otpočinje projekat vredan 200 miliona dinara, a koji se tiče radova na javnoj rasveti.

Proslavljeni košarkaš Milan Gurović istakao je da danas otvoreni rekonstruisani teren u Rumenačkoj ulici za njega predstavlja mnogo, te da je pod velikim utiskom jer je svoje prve košarkaške korake učinio baš na tom terenu.

„Moja osnovna škola se nalazi nedaleko odavde i od 1986. godine sam dolazio baš ovde da igramo košarku. Tu sam provodio dosta vremena, pošto mi je on bio usput do kuće. I kada vratim film, 31 godinu unazad, obuzmu me emocije jer sam Detelinarac, Novosađanin i to je sve, u suštini, deo mene“, kazao je košarkaš, koji u svojoj kolekciji medalja sa reprezentacijom SR Jugoslavije ima zlata sa Evropskog i Svetskog prvenstva iz 2001, odnosno 2002. godine.

Gurović je dodao da se otvaranjima novih terena i popravkama starih ulaže u potencijal domaće košarke, a zahvalio se gradonačelniku Novog Sada i kompaniji „Mozzart“ koji su, kako tvrdi, podržali sređivanje terena prepoznavši rezultate i vreme u kome naša košarkaška reprezentacija beleži velike uspehe.

Direktor korporativnih komunikacija u kompaniji „Mozzart“ Borjan Popović citirao je Gurovićeve reči o prvim napravljenim koracima baš na košarkaškom terenu na Detelinari, rekavši da je upravo to suština akcije „100 terena za jednu igru“ i da ona predstavlja potrebu da se vrati duh na male terene na kojima su stasavali šampioni i da se najmlađima obezbede bar malo bolji uslovi za bavljenje sportom u odnosu na one koje su imali njihovi idoli.

On je dodao da je Milan Gurović prepoznao akciju te kompanije i tako dao podstrek novim generacijama.

„Svrstali smo se među najveće akcije za omasovljavanje sporta u Srbiji. Naš karavan ide dalje, nećemo stati do konačnog cilja, a to je obnova 100 sportskih terena. Stiže nam na stotine molbi i zahteva za renoviranjem sportskih terena, naša komisija razmatra svaki pojedinačno, a sledeće terene koje obnavljamo biće posvećeni košarkašima Novici Veličkoviću i Milošu Vujaniću i nalaze se u Beogradu i Loznici“, zaključio je Popović.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*