Otvoren Onlajn Nišvil festival

Nis, 13. avgusta 2020.- Direktor Nisvila Ivan Blagojevic danas je ispred Dzez muzeja u niskoj Tvrdjavi otvorio "Nisville 2020 online" koji ce se od danas do nedelje 16. avgusta odrzavati na Letnjoj pozornici - bez prisustva publike, ali uz live stream. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr
NIŠ –

Direktor Nišvila Ivan Blagojević danas je ispred Džez muzeja u niškoj Tvrđavi otvorio Nišville 2020 online  koji će se od danas do nedelje 16. avgusta održavati na Letnjoj pozornici – bez prisustva publike, ali uz live stream.

Predstavljen je i Nišvile jazcycle  – jedinstveno vozilo na pedale za sedam muzičara, sa kojeg su niški džezeri izveli program džez standarda.

nišvil

                                                                                   Tanjug (Dimitrije Nikolić)

Umesto tradicionalnog presecanja vrpce, Blagojević je otvorio ovo specifično festivalsko izdanje presecanjem lubenice, uz prigodne zvuke velikog džez hita Herbija Henkoka Watermelon man.

Ovom prilikom podsećamo na neka davna vremena i ovaj performans danas je naš omaž svim manifestacijama koje su morale da budu otkazane i svim muzičarima koji ne mogu da se bave svojim poslom, rekao je Blagojević i izrazio nadu da će se drugi deo Nišvil festivala ipak održati pred publikom od 17. do 20. septembra.

Dvadesetak koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa i nekoliko pozorišnih predstava održaće se na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u Nišu, a moći će uživo da se prate putem linka http://nisville.com/live-stream/.

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*