Otvoren osmi multidisciplinarni kongres „Ishrana budućnosti“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju osmog multidisciplinarnog kongresa sa međunarodnim učešćem “Ishrana budućnosti“ koji u cilju promocije zdravih stilova života organizuje Društvo za populacionu politiku “Breg“.

Prisutne na otvaranju pozdravvila je u ime organizatora Ivana Vujasin, i tom prilikom je istaknuto da je tokom proteklih sedam manifestacija prezentovano više od 500 naučnih radova, održano više od 800 predavanja, i da ih je posetilo preko 50 000 ljudi.

„Ovaj događaj je posebno važan u kontekstu razvoja kongresnog turizma. Novi Sad ima stalnu progresiju broja domaćih i stranih turista, a kada je reč o daljem unapređivanju na tom polju, poseban akcenat je stavljen baš na kongresni turizam. Ovaj kongres takođe napreduje iz godine u godinu, teme kojima se bave su lični napredak, odnos prema svom okruženju, što je interesantno i korisno. Drago mi je što ljudi koji imaju ideje uspevaju da ih realizuju, a Grad je tu da ih podrži“ – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Tokom dvodnevnog programa ove godine učesnicima će se obratiti 101 predavač kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva. Manifestacija se bavi sveobuhvatnim temama o zdravom načinu življenja, a ima multidisciplinarni karakter. Učesnici su različitog akademskog obrazovanja, vrsni praktičari, i predstavljaju različite ideje, koje vode ka zdravijem i kvalitetnijem životu.

Rad na ličnom razvoju, zdrava ishrana, fizička aktivnost, pravilan odnos prema prirodnoj i društvenoj sredini jesu kategorije koje promoviše kongres, a ovoga puta biće publikovano 98 radova i to u 3000 primeraka.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*