Otvoren Sabor čovekoljublja Srbije

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević poručila je danas da su nesebičnost i humanost među najvećim ljudskim vrlinama jer pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija, mi kao društvo činimo ovaj svet humanijim i boljim mestom za život.

Kisić Tepavčević je, otvarajući Sabor čovekoljublja Srbije na Čukarici, naglasila da ne smemo da zatvaramo oči pred tuđim problemima, dodavši da nas želja da pomognemo drugima čini boljim ljudima.

Ona je objasnila da Sabor okuplja državne institucije, humanitarne organizacije, privrednike i pojedince koji svojim humanitarnim delovanjem pokazuju da moramo da se takmičimo u dobroti i želji da pomažemo jedni drugima.

Ministarka je u okviru manifestacije dodelila nagrade „Čari čovekoljublja“ preduzeću „Henkel Srbija“, Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, FK „Crvena zvezda“, emisiji „Ovo je Srbija“ Radio-televizije Srbije i pojedincima Nataši Dunjić i posthumno Dragiši Murganiću, za iskazano čovekoljublje u prethodnoj godini.

Kisić Tepavčević je iskazala zahvalnost korisnicima Doma za smeštaj odraslih lica Kulina, koji su, u okviru manifestacije, izveli predstavu „Životni voz – priča o nama“, a Crvenom krstu Čukarica i Opštini Čukarica što su i ove godine organizovali Sabor.

Na ovom saboru svoju delatnost predstavlja približno 30 ustanova socijalne zaštite, kao i specijalne škole i humanitarne organizacije.

Otvoren Sabor čovekoljublja Srbije

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*