Otvoren skup ministara transporta NR Kine i 16 zemalja CEI

Treći samit ministara transporta NR Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, kao i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu saradnje NR Kine i 16 zemalja CIE, danas je svečano otvoren u Beogradu.

Na otvaranju samita, prisutnima će se obratiti potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je i domaćin skupa, kao i ministar rudarstva i energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope Aleksandar Antić.

Učesnicima će se obratiti i predstavnik kineskog Sekretarijata za saradnju sa zemljama CIE iz Pekinga Li Juđe, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenica gradonačelnika Pekinga Vang Hung, ministar transporta NR Kine Li Sjaopeng i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Treći samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope trajaće do 17. oktobra.

Srbija je prepoznata kao jedan od najaktivnijih učesnika u okviru mehanizma saradnje 16+1 i zemlja, koja ima vodeću ulogu u saradnji sa Kinom kad je reč o infrastrukturnim projektima.

Na samitu će se razgovarati ne samo o projektima koji se tiču Srbije, već o ukupnoj saradnji Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i njenom daljem razvoju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*