Otvorena 24. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarsva ZASIJALI SATOVI I NAKIT

Značaj Međunarodne izložbe „Sjaj“, ogleda se i u tome što je na njoj svake godine prikazano ono što je najnovije i najaktuelnije. Svejedno je da li govorimo o načinima izrade ili modnim trendovima, tehnologiji, instrumentima, priboru i mašinama za zlatarstvo i časovničarstvo, ovde je sve. Uz nova saznanja i uvid u trendove, Izložba „Sjaj“ omogućava susret struke, jer poslovna publika nama koji izlažemo na ovaj Sajam dolazi iz celog regiona, rekla je otvarajući 24. međunarodnu izložbu zlatarstva i časovničarsva „Sjaj“, Ljiljana Milić iz Zlatarstva Valjevo, dugogodišnjeg izlagača na priredbi Novosadskog sajma.

Prema rečima Borisa Nadlukača, izvršnog direktora za sajamsku delatnost, „Sjaj“ je okupio više od 50 izlagača iz šest zemalja, koji uz nakit i časovnike predstavljaju opremu za radnje, alate, mašine i repromaterijal. Kako je istakao, ove godine na Izložbi „Gemexpo“ u okviru „Sjaja“ nastupa čak 25 izlagača koji će predstaviti minerale, fosile i drago kamenje.

Uz izložbu „Gemexpo“, posetioci imaju prilika da vide i postavku „Satovi kroz vreme“. Putni, zaštićeni u mini torbe, prvi ručni satovi iz 1900, satovi upaljači, šnale za novac sa satom, prvi budilnici, satovi broševi ili privesci, pripadaju kolekcionaru Branislavu Popoviću iz Novog Sada, a publika može da ih vidi u Hali „Master“ do ponedeljka.

Izložbu zlatarstva i časovničarstva prate i edukacije, predavanja, tribine i radionice namenjeni stručnoj publici, ali i svim zainteresovanim posetiocima. Povodom Izložbe „Sjaj“ organizovano je ocenjivanje kvaliteta proizvoda, a najuspešnijim izlagačima priznanja će biti uručena u nedelju, 10. novembra od 15 časova u Hali „Master“.

Do ponedeljka, 11. novembra, radno vreme je od 10 do 19 časova, sem poslednjeg dana kada će kapije za posetioce biti otvorene do 16 časova. Ulaz je besplatan, uz evidenciju posete.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*