Otvorena fabrika sladoleda u Staroj Pazovi

Fabrika sladoleda „Froneri Adriatic” otvorena je danas u Staroj Pazovi, u nju je uloženo 20 miliona evra, a zapošljava 400 ljudi.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislavom Nedimovićem, predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem i direktorom kompanije „Froneri Adriatic“ Ibrahimom Nadžafijem, učestvovao je u otvaranju nove fabrike sladoleda „Froneri“ u Staroj Pazovi.

Potpredsednik Milićević je u ime Pokrajinske vlade izrazio zadovoljstvo i zahvalnost vlasnicima i menadžmentu kompanije „Froneri“ na investiciji vrednoj 20 miliona evra, izgradnji novih 18 hiljada kvadrata fabrike, uvođenju u proizvodnju najsavremenije linije i tehnologije, i na otvaranju 200 novih radnih mesta.

Kako je Milićević naveo, sve to doprinosi bržem ekonomskom razvoju Srbije, što pokazuje rast bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu ove godine od 4,6 odsto. Rezultati su vidljivi i u rastu industrijske proizvodnje i izvoza, smanjenju nezaposlenosti, ali sve većem broju turista koji posećuju našu zemlju.

„Intenzivnom eknomskom razvoju Srbije aktivno doprinosi i pokrajina Vojvodina, gde je u prva četiri meseca ove godine zabeležen rast industrijske proizvodnje od 4,3 odsto, povećanje izvoza za gotovo 10 odsto i realan rast prometa roba u trgovini na malo od 5 odsto“, rekao je Milićević i posebno naglasio da je broj nezaposlenih smanjen za čak 15,7 odsto, ili 23.932 nova radna mesta.

Kompanija „Froneri“ je osnovana 2016. godine kao zajedničko ulaganja u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda, spajanjem kompanija Nestlé i R&R. „Froneri“ je sagrađen na uspehu snažnih Nestlé brendova i iskustvu u distribuciji sa konkurentnim proizvodnim modelom i značajnim prisustvom u maloprodaji britanske kompanije R&R. Nakon uspešnog zajedničkog ulaganja na globalnom nivou, kompanija je povećala svoju proizvodnju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*