Palma treći put predsednik Skupštine Jagodine

Фото: Youtube Printscreen

JAGODINA: Konstitutiva sednica Skupštine grada Jagodine održana je danas, a 21 odbornik sa četiri izborne liste za predsednika Skupštine izabrao je Dragana Markovića – Palmu, a za njegovu zamenicu Snežanu Vukašinović, oboje iz Jedinstvene Srbije.

Foto: Youtube Printscreen

Ovo je treći mandat Markovića na mestu predsednika Skupštine, a pre toga dva mandata je obavljao fukciju gradonačelnika Jagodine.

Za gradonačelnika Jagodine izabran je Ratko Stevanović, koji je ovu funkciju obavljao i u prošlom mandatu, a za njegovog zamenika izabran je Ivan Stamenković.

Za sekretara Skupštine postavljena je Vedrana Ljubanić.

Zahvalivši odbornicima na izboru i gradanima koji su glasali za Koaliciju JS,SPS,SNS na lokalnim izborima, Marković je rekao da će se u Jagodini i dalje raditi dobro i pametno kao i do sada i pozvao opoziciju na saradnju.

„Glasajte za ono što smatrate da je dobro za grad i građane, nemojte za ono što smatrate da je loše“, poručio je Marković i ocenio da je Jagodina zahvaljujući jedinstvu stranaka u lokalnom parlamentu, u proteklom mandatu ostvarila najbolje rezulltate od svih gradova u Srbiji.

On je dodao da će i dalje sredstva budžeta koristiti građani i objasnio da neke pozicije u budžetu nisu realizovane iz objektivnih razloga i da su te pare usmeravane građanima kao pomoć.

„Tako ćemo raditi i u narednom periodu, naša koalicija JS,PSPS i SNS imaju čime da se pohvale kada je upitanju rad na lokalnu“, istakao je Marković i dodao da će ekonimija i zdravlje građana biti prioriteti u radu.

U novom sastavu Skupštine grada, lista koalicije „Dragan Marković – Palma – JS, Ivica Dačić – SPS i Aleksandar Vučić – SNS, ima 17 odbornika, Lista „Bunt – prava Jagodina“, dva odbornika, Pokret obnove Kraljevine Srbije i Lista „Mita Arsić“ po jednog odbornika.

IZVIR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*