Parking servis polovinu dobiti vraća u budžet Grada

U prethodnoj godini Javno komunalno preduzeće Parking servis ostvarilo je dobit od preko sedam miliona dinara, a polovinu tog iznosa će, u skladu sa zakonom vratiti u budžet Grada Novog Sada.

Parking servis je iz gradske kase u 2017. godini dobio oko 13 miliona dinara, od čega su dva i po miliona dinara iskorišćena za održavanje parkirališta u zimskom periodu, kao i za tekuće održavanje i obeležavanje parkirališta. Kada je reč o investicijama, nešto više od 11 miliona Parking servis je uložio za izgradnju automatizovane stanice za bicikle u okviru NS bike sistema, umrežavanje stanica i nabavku raspršivača soli.

Od sopstvenih sredstava preduzeće je saniralo parkirališta na Bulevaru oslobođenja u iznosu od 9,3 miliona dinara, a posebno se ističe d aje tokom prošle godine Parking servis izvršio i usklađivanje cena, kojim su cene umanjene za iznos komunalne takse za parkiranje. Tokom 2017. Parking servis je zapošljavao 225 radnika, što je za osam manje u odnosu na 2016.

Na kraju, izveštaji pokazuju da je ovo predzeće poslovalo u plusu, te da je ostvarilo ukupnu neto dobit u iznosu nešto većem od sedam miliona i 25 hiljada dinara, od čega će, u skladu sa zakonom, polovina biti vraćena u budžet grada Novog Sada, odnosno nešto više od tri i po miliona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*