Prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Novom Sadu

Prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Novom Sadu počeo je sa radom a postavljen je preko puta SPENS-a i Dino Parka. Punjač su postavili JKP „Parking Servis  i „Procredit banka“ koja u svom voznom parku poseduje upravo automobile na struju.

Potvrđujući svoju maksimalnu posvećenost očuvanju i zaštiti sredine u kojoj živimo, ali i investicijama u energetski efikasna rešenja, ProCredit banka je obogatila svoj vozni park sa sedam novih automobila koji rade isključivo na struju.

„ProCredit banka se trudi da u svim segmentima svog poslovanja uvodi inovacije koje će nam pomoći da budemo energetski efikasniji, ali i odgovorniji prema zdravlju sredine u kojoj živimo. Nabavka električnih vozila je još jedan naš korak u tom pravcu, ali i želja da svima ostalima u Srbiji ukažemo na važnost brige o životnoj sredini, kao i da ih ohrabrimo da razmišljaju u tom pravcu. Iz našeg svakodnevnog rada sa mnogobrojnim preduzećima, slobodno možemo reći da se svest domaćih privrednika o važnosti unapređenja energetske efikasnosti, a time i svest o očuvanju životne sredine značajno promenila na bolje.“ – istakao je Danko Kalakan, koordinator za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine.

Osim što ne zagađuju životnu sredinu, ova vozila donose i značajnu finansijsku uštedu, budući da na svakih 100 kilometara potroše oko 11,7 kilovatsati struje, a što u proseku košta svega jedan evro.

Automobil se napuni za manje od 1h uz personalizovanu karticu i sa jednim punjenjem moguće je preći 160km. Ovo je 6 po redu punjač za električne automobile koje je postavila pomenuta banka a JKP “ Parking servis “ je kao strateški partner ustupio jedno parking mesto koje je predviđeno isključivo za automobile na struju.

Parking servis u mnogo čemu, pa i po pitanju informacionih tehnologija, lider je i kreator mnogih inovacija. Znamo da električni punjači predstavljaju budućnost industrije, a iako nam se čini daleko, očekujemo mnogo korisnika električnih automobila u Novom Sadu. Postajemo značajna turistička destinacija, koja okuplja veliki broj turista, tako da je postavljanje ovakvog punjača pokazatelj da idemo u korak sa vremenom i svetom oko nas. Punjači električnih automobila su već sadašnjost u inostranstvu i svim zemljama oko nas“, poručio je Stevan Lugonja, direktor JKP “ Parking servis “

Prvi čovek parking servisa ističe da je ovaj prvi punjač bitan najviše za veliki broj stranaca koji posećuju Novi Sad, dok u samom gradu za sad ima 3 automobila na električnu energiju.

Postavka punjača za automobile na električnu energiju i sam punjač, ne prevazilaze 1000 e dinasrske priotivvrednosti, kada je reč o ceni investicije, a punjenje jhe potpuno besplatno za građane.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*