Pastor na obeležavanju 30 godina Skupštine Republike Srpske

NOVI SAD: U Banjaluci je obeleženo danas 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, a kao počasni gosti proslavi su prisustvovali i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i generalni sekretar Skupštine APV Nikola Banjac.
Istvan Pastor/F. Bakic
Foto: Dnevnik/F. Bakić

U obraćanju na svečanoj akademiji povodom jubileja Pastor je rekao da je „neverovatno značajna i nezamenljiva uloga Narodne skupštine Republike Srpske u očuvanju identiteta, suvereniteta i ognjišta“.

Pre početka svečane akademije, Pastor se sa predsednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem sastao sa predsednicom RS Željkom Cvijanović i predsednikom Skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem, a u razgovoru je naglašen strateški značaj bliske povezanosti Srbije i RS kao i veliki doprinos koji afirmaciji ovih veza daje dinamična i plodotvorna parlamentarna saradnja.

Na sastanku sa predsednicom RS bilo je reči o jedinstvu i neraskidivosti veza naroda koji živi u Srbiji i RS, koje postaju još značajnije u izazovnim vremenima.

Sa Čubrilovićem su Dačić i Pastor razgovarali o istorijskom kontekstu osnivanja, značaju i tridesetogodišnjem radu najviše zakonodavne institucije u RS.

Pastor se sastao i sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom sa kojim je razgovarao o aktuelnim izazovima i pritiscima sa kojima se suočava RS i o važnosti podrške i zajedništva, specijalnih veza, razumevanja i saradnje sa Srbijom.

On je podsetio na nedavno obeležavanje desetogodišnjice institucionalne saradnje između Skupštine APV i Narodne skupštine RS, ali i na to da su još važnije i neraskidive dubinske, porodične i prijateljske veze koje povezuju građane u Vojvodini i Republici Srpskoj.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*