Patrijarh Porfirije političarima iz Crne Gore: Ne uplićemo se u stranačka nadmetanja

Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Patrijarh Porfirije razgovarao je sa predstavnicima Vlade Crne Gore, vođama Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratskog fronta (DF), i poručio da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja, saopštila je večeras Srpska pravoslavna crkva..

Patrijarh Porifirije razgovarao je juče i danas, kako prenosi Beta, sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, ministrima Vesnom Bratić i Aleksandrom Stijovićem, predsednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem, vođama DF-a Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Đšneževićem, kao i donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.

Patrijarh Porfirije rekao je da je siguran da će temeljni ugovor između SPC i Crne Gore, o čemu su se „posebno interesovali”, biti potpisan „čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori”.

„Prvojerararh SPC je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore”, saopštila je Informativna služba SPC.

U saopštenju se dodaje da je patrijarh „obradovan činjenicom” da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*