Patrijarh u Banjaluci: Vi ste dokaz da Bog nije ostavio svoj narod

BANJALUKA- Patrijarh srpski Porfirije rekao je danas u Banjaluci da je narod tih krajeva najbolji mogući dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod.

Patrijarh Porfirije u Zagrebu: Jevanđelje poziva na ljubav prema svakom čoveku 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Patrijarh Porfirije ranije danas je u Banjaluci započeo dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, a dočekali su ga episkop banjalučki Jefrem, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života RS i Banjaluke.

Nakon toga, u Hramu Svete Trojice služena je doksologija u čast dolaska patrijarha, prenela je RTRS.

„Došli smo ovde da se zajedno molimo da nam Bog da razuma… Bez molitve nije moguće nijedan pedalj sebi dodati, a kamoli rešavati suštinske probleme svog postojanja. Moliti se neprestano jeste poziv Hristov i reči Apostolove nama upućene“, rekao je patrijarh u obraćanju vernicima u Hramu.

Patrijarh Porfirije rekao je da je ispunjen radošću, radošću u Duhu Svetome i Gospodu Isusu Hristu i Bogu ocu što je došao u Banjaluku – divni grad i u ovu blagoslovenu zemlju, prenosi Tanjug.

Patrijarh je istakao da ovde istinske plodove daje Crkva Hristova i ne treba mnogo pameti i sposobnosti da se uoči šta se sve desilo nekoliko decenija ranije na ovim prostorima.

„To što se u Republici Srpskoj i na ovim prostorima vera probudila iz pepela jeste dokaz da je Crkva Hristova na ovim prostorima nešto što nikada nije prestalo”, rekao je patrijarh Porfirije.

Cvijanović: Dolazak patrijarha veliki dan za Banjaluku i RS

BANJALUKA- Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da je dolazak Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija u Banjaluku veliki dan za taj grad i Republiku Srpsku.

„Dobro došli, Vaša svetosti” , napisala je predsednica Srpske na Instagramu.

Srpskog patrijarha su dočekali episkop banjalukčki Jeferem, predsednica RS Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života RS i Banjaluke.

U čast dolaska srpskog patrijarha u banjalučkom Hramu služena je doksologija.

Patrijarh Porfirije će sutra zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Miloševac u blizini Prijedora.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*