Pavić: Očekujem da se Damjanovićeva danas vrati u Srbiju

Državljanka Srbije Milka Damjanović evakuisana je iz Avganistana i nalazi se u Kazahstanu. Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji, koja je teritorijalno nadležna i za Avganistan Siniša Pavić kaže za RTS da očekuje povratak Damjanovićeve u Srbiju tokom današnjeg dana. Pavić je naveo da postoji mogućnost da se u Avganistanu nalazi još srpskih državljana.

Milka Damjanović koja se se u Avganistanu bavila humanitarnim radom, u nedelju je evakuisana  iz Avganistana i sletela je u Kazahstan.

Siniša Pavić navodi da je proteklih dana svakodnevno razgovarao sa Milkom Damjanović navodeći da su poslednji kontkt imali sinoć po lokalnom vremenu u Kazahstanu.

Istakao je da mu je Damjanovićeva rekla ja de doček bio izuzetan.

„Već na dugu listu onima kojim dugujemo zahvalnost treba da dodamo i Kazahstan“, dodao je Pavić.

Napominje da je Damjanovićeva slobodna da sama izabere način povratka u Srbiji, dodajući da očekuje da će se to dogoditi tokom današnjeg dana.

Ostaje, kako je dodao, pre povratka u Srbiju da obavi pi-si-ar test i druge adiministrativne formalnosti.

Na pitanje da li ima još srpskih državana u Avganistanu, Pavić kaže da mora da se nastavi praćenje situacije pošto ima takvih indicija, ali da poseduju pasoše drugih država ili Ujedinjenih nacija.

„U ovoj situaciji pasoš daje legitimitet određenoj zemlji da se uključi u postupak evakuacije. Ostajemo pripravni za sve moguće slučajeve“, zaključuje Pavić.

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*