Pavlova torta

Screenshot

Neponovljiva poslastica, Pavlova torta je nešto najukusnije što poslastičati često prave. Ima dosta varijanti ove torte, a ovo jedan od proverenih recepata.

Potrebno je:

  • 5 belanaca
  • 250 g šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • kašika šećera
  • 350 g jagoda

 

Priprema:

Belanca držati barem pola sata na sobnoj temperaturi. Umutiti ih da se dobije čvrst sneg, zatim dodati šećer i mutiti dok se ne dobije šam. Napraviti od papira za pečenje krug prečnika 20 santimetara, na njega staviti koru od belanaca i peći na 150 stepeni 15 minuta. Kora zapravo treba da se osuši, a i ako ispuca to nije problem. Posle 15 minuta isključiti šporet, ali držati i dalje koru u rerni s otvorenim vratima.

Zatim, izvaditi pleh i ostaviti koru da se ohladi. Ohlađenu koru pažljivo preneti na tacnu, preko rasporediti slatku pavlaku koja je umućena s kašikom šećera. Preko poređati voće.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*