Pendarovski angažovao vojsku na području Debra zbog širenja korona virusa

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski angažovao je večeras vojsku na području opština Debar i Centar Župa u kojima je uvedeno krizno stanje zbog širenja korona virusa.

Foto: Beta

Svi ulazi u gradić Debar i susedno naselje Centar Župa su popodne blokiralii pripadnici policije i ne dozvoljavaju ulazak ni izlazak iz tog područja na krajnjem zapadu Severne Makdonije.

Prema odluci Pendarovskog, pripadniciji Armije Severne Makedonije će biti angaživani za podršku lokalnoj samoupravu i podršku policijskim snagama u obezbedjivanju dela državne granice sa Albanijim na teritoriji Debra, od 13. marta do 11. aprila.

Vlada u Skoplju je uvela 30-dnevnu vanrednu situaciju na području opština Debar i Centar Župa, i omogućila je meštanima da mogu da se vrate do večeras u ponoć.

Od ukupno 13 zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji 11. je sa područja te dve opštine i smešteni su u Infektivnu kliniku u Skoplju. U kućnoj izolaciji se nalazi više od 20 sumnjivih slučajeva, koji su do sada bili negativni na testove.

izvor: DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*