Petković: Nastojanja Kurtija da zabrani izbore 3. aprila na KiM dovešće do nesagledivih posledica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom izjave iz pokreta Samoopredeljenje da na KiM ne treba dozvoliti izbore koje organizuje Beograd, da bi takav Kurtijev scenario vratio pomake u dijalogu godinama unazad.

Petar Petković je saopštio da će nastojanja Aljbina Kurtija da na Kosovu i Metohiji u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Petković: Nastojanja Kurtija da Srbima zabrani izbore dovešće do nesagledivih posledica

Petković: Nastojanja Kurtija da Srbima zabrani izbore dovešće do nesagledivih posledica

„Takav Kurtijev scenario vratio bi ostvarene pomake u dijalogu Beograda i Prištine godinama unazad i toga treba da budu svesni svi međunarodni predstavnici koji deluju na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Petković, povodom izjave iz pokreta Samoopredeljenje da na KiM ne treba dozvoliti izbore koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu.

Prema njegovim rečima, očigledna je destruktivna namera Kurtija da poništi i pogazi sve do sada postignute sporazume i dogovore, ali je pitanje hoće li međunarodna zajednica ponovo mirno posmatrati kako se albanski političari igraju sa normalizacijom odnosa ili će ovoga puta preći sa reči i saopštenja na konkretna dela.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji, ukazao je Petković, očekuje da mu bude omogućeno da ostvari svoje biračko pravo 3. aprila, na identičan način kako je to bio slučaj tokom svih izbornih procesa do sada.

„Zato su ovi izbori poslednja šansa i test za međunarodnu zajednicu koja ima apsolutnu odgovornost i obavezu da obezbedi sprovođenje i poštovanje demokratskih tekovina i principa i da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji omogući da iskoriste svoje biračko pravo“, zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*