Petnaest godina zatvora za ubistvo bivše supruge u Karavukovu

Branislavu M. (50) iz Karavukova, koji je 13. januara u tom mestu nadomak Odžaka, hicima iz pištolja usmrtio bivšu suprugu Violetu M. (51) izrečena je jedinstvena kazna zatvora od 15 godina, u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, a izrečena mu je i mera bezbednosti – oduzimanje predmeta izvršenja krivičnog dela, saznaje „Dnevnik”.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Somboru od 3. juna M. B. je oglašen krivim za krivična delo ubistva i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, potvrđeno je „Dnevniku” u somborskom Višem sudu.

Inače, presuda nije pravosnažna, a u toku je žalbeni postupak pred Apelacionim sudom u Novom Sadu.

Podsećamo, stravični zločin dogodio se u 13. januara šest sati ujutru, u Ulici Svetozara Miletića 15 u Karavukovu. Branko se kobnog dana, pri povratku s posla iz treće smene, sakrio u dvorištu kuće Violetinih roditelja, gde je ona nakon razvoda živela, i sačekao je da izađe iz kuće. Kada je nesrećna žena pošla po drva, on je iz skrovišta pucao u nju.

                                                                                                                                    Foto: Ubijena Violeta Mladenović, foto: Facebook

Po rečima rođaka, ispalio je šest-sedam hitaca. S dva metka ju je, navodno, pogodio u stomak, a kada je Violeta pokušala da se spase, ponovo je zapucao i pogodio je u glavu, vrat i leđa. Ona je preminula na licu mesta od više prostrelnih rana.

Nakon počinjenog zločina, Branko je otišao do obližnjeg vrtića i sam pozvao policiju, a ženu je, nedugo posle ubistva, pronašao sin.


Priznao zločin

Branislav M. je nakon zločina uhapšen, a po nezvaničnim informacijama, i u Tužilaštvu, kao i u policiji, priznao je da je pucao u bivšu suprugu. Rekao je da su se posle razvoda sporili u vezi s podelom imovine. Navodno su, pre stravičnog zločina, više puta razgovarali u vezi s tim sporom, ali nisu mogli da se usaglase jer se Violeta nije složila s njegovim predlogom o podeli zajedničke imovine.


Kao što smo pisali, Violeta i Branko su bili 27 godina u braku i imaju dvoje dece i troje unučadi.

Po rečima žitelja Kravukova, on je nepredvidiv i prek čovek, koji je sve vreme zajedničkog života kinjio i nju i decu.

Ćerka se udala i otišla iz porodičnog doma. Sin se oženio i neko vreme je živeo s njima, ali ga je otac isterao, pa je dečko je otiš’o  kod tašte da živi. Violeta se mučila i išla da radi po inostranstvu kao geronto-domaćica, samo da bi zaradila i napravila kuću za sina i njegovu porodicu, pričaju u Karavukovu, i dodaju da su Branko i Violeta vodili sudski spor oko zajedničke imovine.

Po nezvaničnim saznanjima, Branko je i nakon razvoda često dolazio i maltretirao bivšu suprugu, ali ona to nije prijavljivala policiji.

– Nije joj dao mira. Čitav život se uz njega patila, a bila je tako dobra i vredna žena. Ranije je radila u Odžacima u fabrici, a kada je fabrika propala, počela je da prodaje plastiku na pijaci, da bi na kraju radila povremeno u inostranstvu da bi svojoj deci i unučićima omogućila lakši život. I ne vredi, ubi je…– rekli su poznanici nakon ubistva.

IZVOR:DNEVNIK

FOTO:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*